Tatranské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g šunka
1 kg brambory
1 ks cibule
200 g eidam
200 g žampiony
4 ks kuřecí prsa
marináda
2 lžíce olej
1 špetka sůl
1 lžička solamyl
2 lžíce sójová omáčka
1 lžíce worchester
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Nachystáme si marinádu z oleje, solamylu, worchesteru, sójové omáčky, sladké mleté papriky a soli. Smícháme marinádu s nakrájeným kuřecím masem a necháme přes noc uležet v lednici.

  2. Druhý den nakrájíme cibuli nadrobno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Potom přidáme masovou směs, nakrájené žampiony a podusíme.

  4. Do zapékací misky dáme nakrájené brambory, na ně uložíme hotovou masovou směs, plátky šunky a nastrouhaný eidam. Zapekáme v předehřáté troubě asi 10 - 15 minut.

  5. Tatranské kuře podáváme ihned po zapečení jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!