Tatranské koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
2 l voda
250 g hladká mouka
250 g hrubá mouka
2 lžičky mletá červená paprika
500 g uzené maso
500 g kyselé zelí
1 špetka mletý černý pepř
3 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nachystáme kyselé zelí, očištěné brambory nakrájené na větší kusy, uzené maso, které nakrájíme na malé kostky (nejlépe uzenou rolku z plecka), nadrobno nakrájenou cibuli a protlačené stroužky česneku.

  2. Do hrnce s vodou dáme vařit zelí, brambory, přidáme 2 kávové lžičky červené mleté papriky a 1 lžičku soli. Solíme raději méně, vzhledem k tomu, že uzené maso je samo o sobě dosti slané. Hrnec přikryjeme a vaříme na mírném plameni do polozměknutí brambor.

  3. Mezitím si připravíme těsto a to tak, že smícháme dohromady hladkou a hrubou mouku, 1 vejce, cibuli, česnek, uzené maso a podle chuti špetku soli a pepře. Pozor, těsto se nesmí lepit!

  4. Z hotového těsta vytváříme koule velikostí podle vlastního uvážení a dáme vařit na 45 minut do hrnce se zelím a bramborami. Pokud by docházelo k úbytku vody, je možné mírně podlévat.

  5. Hotové tatranské koule ihned podáváme s uvařeným zelím a brambory. K tomuto pokrmu je vhodné i dobře vychlazené pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!