Tátova česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks středně velké brambory
podle chuti
česnek
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
sušená majoránka
maggi klasik
podle potřeby
máslo
Postup Tátova česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Brambory dáme vařit, sůl a kmín přidáváme až ve chvíli, když brambory začnou vřít. Po 10 - 12 minutách vypneme, brambory rozmačkáme šťouchadlem a necháme vývar trochu zchladnout. Mezitím si na talíř připravíme špetku soli, pepře, kousek másla, namačkaný česnek podle chuti a mezi dlaněmi promnutou majoránku. Zalijeme bramborovým vývarem a dochutíme maggi klasikem.
Kdo má rád, je česnečka výborná s opečeným chlebem, nastrouhaným sýrem, pokrájenou šunkou nebo opečenou klobáskou. Česnek vždy dáváme na talíř a nikdy nevaříme, aby se zachovala pálivá chuť a vitamíny.
Tátovu česnečku ihned podáváme.