Tátova česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks středně velké brambory
podle chuti
česnek
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
sušená majoránka
maggi klasik
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Brambory dáme vařit, sůl a kmín přidáváme až ve chvíli, když brambory začnou vřít. Po 10 - 12 minutách vypneme, brambory rozmačkáme šťouchadlem a necháme vývar trochu zchladnout. Mezitím si na talíř připravíme špetku soli, pepře, kousek másla, namačkaný česnek podle chuti a mezi dlaněmi promnutou majoránku. Zalijeme bramborovým vývarem a dochutíme maggi klasikem.

  3. Kdo má rád, je česnečka výborná s opečeným chlebem, nastrouhaným sýrem, pokrájenou šunkou nebo opečenou klobáskou. Česnek vždy dáváme na talíř a nikdy nevaříme, aby se zachovala pálivá chuť a vitamíny.

  4. Tátovu česnečku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!