Taťkův vitamínový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice majonéza
2 ks mrkev
1 plechovka hrách
1 plechovka kukuřice
1 hlávka čínské zelí
1 kelímek bílý jogurt
1 hlávka ledový salát
1 plechovka červené fazole
1 ks salátová okurka
1 sklenice tatarská omáčka
1 plechovka bílé fazole
1 porce sójové klíčky
podle chuti
oregano
tvrdý sýr
sterilovaná řepa

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a uvaříme doměkka.

  2. Omyjeme si salát (ledový, čínské zelí apod.) Salát nakrájíme (lépe natrháme) na stravitelné kusy a vložíme do mísy. Oloupeme si salátovou okurku, nakrájíme na větší kostičky a přidáme k salátu.

  3. Nakrájíme si trochu oregana, ale můžeme použít i jiné bylinky. Koření a bylinky vybíráme opatrně, ne všechno může výsledku prospívat.

  4. Oregano přisypeme do mísy. Dále si vezmeme fazole, ty by měly být předem uvařené. Na salát můžeme použít i fazole konzervované, je to rychlejší varianta. Dále přidáme hrách, kukuřici, řepu, naklíčené luštěniny, sójové klíčky a vařenou nakrájenou mrkev. Podle chuti můžeme do salátu přidat i nakrájenou cibuli a česnek. Všechny suroviny pořádně promícháme.

  5. Připravíme si zálivku. Použijeme jakýkoli jogurt, kupovanou salátovou zálivku, majonézu a tatarku. Vše záleží na naší chuti a potřebě si hlídat kalorie. K vitamínovému salátu můžeme klidně přisypat i strouhaný sýr, zajímavou chuť získáme přidáním strouhaného kokosu.

  6. Taťkův vitamínový salát promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!