Tatínkova smetanová čína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 dl voda 5 lístků bazalka 1 kostka masox 400 g žampiony 2 lžičky sojová omáčka 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 kg vepřové maso 500 ml smetana na vaření 1 balíček čínské nudle podle chuti sůl grilovací koření mletý pepř mletá sladká paprika
Postup Tatínkova smetanová čína recept
Postup přípravy receptu
-
Než začneme připravovat suroviny, dáme si do velkého hrnce vařit vodu, kterou si osolíme lžičkou soli a ochutíme lžičkou sojové omáčky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, dále si nakrájíme maso na nudličky a očištěné žampiony na plátky.
Na pánvi dozlatova osmahneme cibulku a poté přidáme maso nakrájené na nudličky, pozvolna smažíme 5 minut. Po osmahnuti přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, grilovací koření, kostku masoxu, lžičku sojové omáčky a bazalku nakrájenou na jemno. Vše smažíme 5 minut. Přidáme 1 konzervu hrášku a kukuřice, nakrájené žampiony a smažíme dalších 5 minut. Poté zalijeme 3 dl vody, přikryjeme poklicí a dusíme 10 minut.
Mezitím nám začne vařit voda. Do ní přidáme celý balíček nudlí, vaříme přibližně 5 - 10 minut (podle druhu).
K základu na tatínkovu čínu přilijeme 500 ml smetany a pozvolna dusíme 5 minut. Jakmile dodusíme a dovaří se nám nudle, máme hotovo.
Nudle slijeme, naservírujeme do hlubokého talíře, doprostřed nudlí vložíme hotovou omáčku - tatínkovu smetanovou čínu. Vše je hotovo a můžeme podávat.