Tatínkova smetanová čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 dl voda
5 lístků bazalka
1 kostka masox
400 g žampiony
2 lžičky sojová omáčka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 kg vepřové maso
500 ml smetana na vaření
1 balíček čínské nudle
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme připravovat suroviny, dáme si do velkého hrnce vařit vodu, kterou si osolíme lžičkou soli a ochutíme lžičkou sojové omáčky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, dále si nakrájíme maso na nudličky a očištěné žampiony na plátky.

  2. Na pánvi dozlatova osmahneme cibulku a poté přidáme maso nakrájené na nudličky, pozvolna smažíme 5 minut. Po osmahnuti přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, grilovací koření, kostku masoxu, lžičku sojové omáčky a bazalku nakrájenou na jemno. Vše smažíme 5 minut. Přidáme 1 konzervu hrášku a kukuřice, nakrájené žampiony a smažíme dalších 5 minut. Poté zalijeme 3 dl vody, přikryjeme poklicí a dusíme 10 minut.

  3. Mezitím nám začne vařit voda. Do ní přidáme celý balíček nudlí, vaříme přibližně 5 - 10 minut (podle druhu).

  4. K základu na tatínkovu čínu přilijeme 500 ml smetany a pozvolna dusíme 5 minut. Jakmile dodusíme a dovaří se nám nudle, máme hotovo.

  5. Nudle slijeme, naservírujeme do hlubokého talíře, doprostřed nudlí vložíme hotovou omáčku - tatínkovu smetanovou čínu. Vše je hotovo a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!