Tartaletky z křehkého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
2 ks žloutek
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
krém
4 ks žloutek
250 g tvaroh
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
na ozdobu
100 g mandlové lupínky
500 g zralé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo zpracujeme (nejlépe ručně) s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky nejméně na 30 minut odležet.

  2. Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C. Necháme krátce vychladnout a opatrně vyklopíme.

  3. Žloutky vyšleháme nad párou s cukrem i vanilkovým cukrem do husté pěny. Pěnu spolu s tvarohem vymícháme (nejlépe šlehačem) na hladký krém. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme do košíčků.

  4. Jahody rozkrájíme na čtvrtky a poklademe jimi (bohatě) krém. Lupínky mandlí nasucho opražíme a posypeme jimi jahody.

  5. Tartaletky z křehkého těsta vložíme do chladničky, aby krém "prosákl" do korpusu a košíčky byly jemnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!