Tartaletky z křehkého těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g máslo 2 ks žloutek 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka krém 4 ks žloutek 250 g tvaroh 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr na ozdobu 100 g mandlové lupínky 500 g zralé jahody
Postup Tartaletky z křehkého těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo zpracujeme (nejlépe ručně) s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky nejméně na 30 minut odležet.
Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C. Necháme krátce vychladnout a opatrně vyklopíme.
Žloutky vyšleháme nad párou s cukrem i vanilkovým cukrem do husté pěny. Pěnu spolu s tvarohem vymícháme (nejlépe šlehačem) na hladký krém. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme do košíčků.
Jahody rozkrájíme na čtvrtky a poklademe jimi (bohatě) krém. Lupínky mandlí nasucho opražíme a posypeme jimi jahody.
Tartaletky z křehkého těsta vložíme do chladničky, aby krém "prosákl" do korpusu a košíčky byly jemnější.