Sýrový špíz s klobásou a celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
mléko
hladká mouka
2 plátky tvrdý sýr asi 2cm tlustý
2 ks domácí klobása
0.5 ks menší celer

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr pokrájíme na kostky, klobásu na kolečka, uvařený celer na silnější plátky a střídavě napichujeme na špejle.

  2. Z mléka, mouky a vajec se špetkou soli umícháme hustší těstíčko, špízy v něm obalíme a vložíme do oleje rozpáleného na 180°C. (Mužeme použít klasický trojobal, ale špízy obalíme alespoň 2x.)

  3. Fritujeme asi 3 - 4 minuty dozlatova.

  4. Podávat můžeme s bramborem, nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!