Svíčková z Tater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl - - vývar 2 ks cibule 150 g žampióny - - citron 40 g mouka hladká 1 lžíce kapary 150 g smetana kysaná - - pepř mletý 1 dl víno bílé - - brusinky 900 g svíčková hovězí
Postup Svíčková z Tater recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme. Maso vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampióny, kapary, promícháme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme maso a krátce podusíme. Přidáme smetanu a víno a necháme provařit. Maso podáváme přelité šťávou a ozdobené plátkem citronu s brusinkovým kompotem a houskovými knedlíky.