Svíčková z Tater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - vývar
2 ks cibule
150 g žampióny
- - citron
40 g mouka hladká
1 lžíce kapary
150 g smetana kysaná
- - pepř mletý
1 dl víno bílé
- - brusinky
900 g svíčková hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme. Maso vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampióny, kapary, promícháme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme maso a krátce podusíme. Přidáme smetanu a víno a necháme provařit. Maso podáváme přelité šťávou a ozdobené plátkem citronu s brusinkovým kompotem a houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!