Švédská treska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 ks pórek
5 ks mrkev
1000 g treska
200 g sýr
500 ml kysaná smetana
podle chuti
sůl
sekaná petrželka
mletý bílý pepř
provensálské koření
sekaná pažitka
podle potřeby
olivový olej
Postup Švédská treska recept
Postup přípravy receptu
-
Tresku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Mrkve očistíme, omyjeme a nastrouháme. Pórek opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky.
Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vymažeme olivovým olejem.
Na pánvi na trošce oleje osmahneme připravenou zeleninu a přendáme do zapékací misky. Na tento základ rozložíme tresky, osolíme, opepříme a na čtvrt hodiny dáme péci do trouby.
Mezitím vmícháme do kysané smetany pažitku s petrželkou, osolíme, opepříme a takto připravenou zálivkou celou tresku zakryjeme. Vše zasypeme strouhaným sýrem a dopékáme dalších 15 minut.
Ihned po upečení můžeme švédskou tresku servírovat, chutná výborně.