Šumavský toč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
1 ks vejce
450 g brambory
1 ks cibule
kmín
200 g sádlo
250 g uzené maso
1-2 ks kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Česnek očistíme a prolisujeme. Sýrové brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme česnek, majoránku, vejce, hladkou mouku. Zaděláme těsto jako na bramborák.

  2. Na plechu rozpustíme sádlo a položíme na něj těsto. Šumavský toč prudce v horké troubě upečeme.

  3. Mezitím si zpěníme cibuli na sádle a přidáme kyselé zelí, sůl, pepř a kmín. Zelí dusíme doměkka. Měkké zelí zahustíme malým nastrouhaným bramborem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do zelí a necháme několik minut projít varem. Potom zelí dáme na upečené těsto, stejnoměrně rozetřeme a svineme do rolády.

  4. Roládu nakrájíme na porce a šumavský toč ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!