Šumavský pstruh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžičky sůl 20 dkg máslo 1 ks citron 4 ks pstruh 8 ks žampiony 2 lžičky grilovací koření 4 lžičky mletá sladká paprika podle potřeby hladká mouka podle chuti petrželka kudrnka
Postup Šumavský pstruh recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou a grilovacím kořením. Žampiony nakrájíme na plátky a na 1 lžíci másla je osmahneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekanou petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí.
Naplněné pstruhy poprášíme hladkou moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na horkém roštu asi čtvrt hodiny. Velké ryby pečeme déle. Pečeme po obou stranách dozlatova.
Hotové pstruhy přendáme na talíře, odstraníme špejli, ozdobíme plátky citronu a podáváme s opékanými brambory nebo s chlebem.
Ryby můžeme péct i v troubě na pekáči s trochou oleje a másla.