Šumavský pstruh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
20 dkg máslo
1 ks citron
4 ks pstruh
8 ks žampiony
2 lžičky grilovací koření
4 lžičky mletá sladká paprika
podle potřeby
hladká mouka
podle chuti
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou a grilovacím kořením. Žampiony nakrájíme na plátky a na 1 lžíci másla je osmahneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekanou petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí.

  2. Naplněné pstruhy poprášíme hladkou moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na horkém roštu asi čtvrt hodiny. Velké ryby pečeme déle. Pečeme po obou stranách dozlatova.

  3. Hotové pstruhy přendáme na talíře, odstraníme špejli, ozdobíme plátky citronu a podáváme s opékanými brambory nebo s chlebem.

  4. Ryby můžeme péct i v troubě na pekáči s trochou oleje a másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!