Šumavská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
sůl
rajčata
60 g tuk
1 ks cibule
400 g játra
hřebíček
okurka

Postup přípravy receptu

  1. Do jater protáhneme nudličky slaniny a na několika místech vpíchneme hřebíček. Potom nadrobno nakrájíme cibuli a zpěníme ji na tuku. Přidáme játra a osmahneme je po všech stranách.

  2. Osmahnutá játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka, ale ne moc dlouho aby neztvrdla. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme a dozdobíme kolečky cibule, rajčete a okurky.

  3. Maso přelijeme vypečenou šťávou. Podávat můžeme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!