Sugo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-5 hrstí majoránka 0.5 kg cibule 0.5 kg mrkev 2 konzervy rajský protlak 0.5 kg mleté maso (mix) podle chuti sůl kečup pepř podle potřeby rostlinný olej voda na podlití
Postup Sugo recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo.
Cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou mrkev. Když je zelenina mírně osmahlá, přidáme mleté maso, které vařečkou rozšťoucháme a vmícháme do zeleniny. Když je i maso lehce osmahlé, přidáme oba rajčatové protlaky (větší konzervy), podlijeme menším množstvím vody tak, aby byly ingredience jen lehce ponořené. Sugo dusíme asi 30 minut za občasného zamíchání. Přidáme hodně majoránky, osolíme, opepříme a ještě případně dochutíme kečupem.
Jako příloha k sugo se nejlépe hodí bílé pečivo.