Sugo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 hrstí majoránka
0.5 kg cibule
0.5 kg mrkev
2 konzervy rajský protlak
0.5 kg mleté maso (mix)
podle chuti
sůl
kečup
pepř
podle potřeby
rostlinný olej
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. Cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou mrkev. Když je zelenina mírně osmahlá, přidáme mleté maso, které vařečkou rozšťoucháme a vmícháme do zeleniny. Když je i maso lehce osmahlé, přidáme oba rajčatové protlaky (větší konzervy), podlijeme menším množstvím vody tak, aby byly ingredience jen lehce ponořené. Sugo dusíme asi 30 minut za občasného zamíchání. Přidáme hodně majoránky, osolíme, opepříme a ještě případně dochutíme kečupem.

  3. Jako příloha k sugo se nejlépe hodí bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!