Studený talíř se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce ocet
400 g šunka
mletý bílý pepř
2 dl zeleninový vývar
zelená petrželka
150 g červená cibule
čerstvý kopr
700 g salátové brambory
350 g sterilované barevné fazole

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně opereme. Uvaříme je osolené vodě ve slupce doměkka. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké kolečka.

  2. Vývar podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme octem. Přidáme kolečka cibule, které asi 2 minuty povaříme. Potom je scedíme. Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo malé kostičky. Přidáme scezené a okapané fazole.

  3. Obsah mísy zlehka promícháme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme jemně nasekané zelené natě a nakonec prochladlá cibulová klečka. Salát promícháme a podle chuti osolíme a okořeníme. Dáme jej na chvíli rozležet do chladničky.

  4. Před podáváním ozdobně upravíme na talíře a obložíme stočenými tenkými plátky dušené šunky. Ozdobíme několika snítky zelené petrželky. Studený talíř se šunkou ihned podáváme nebo je uchováváme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!