Středomořský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 ks rajče
1.5 ks citron
1 ks chilli paprička
6 lžic olivový olej
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
400 g cizrna (vařená nebo konzervovaná)
0.5 hrstě bazalka (lístky)
0.5 hrstě máta (lístky)
200 g feta nebo balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z citronů vymačkáme šťávu. Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu scedíme. Asi 100 gramů cizrny smícháme si citronovou šťávou, olivovým olejem a rozmixujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lístky bylinek natrháme. Fetu rozdrobíme.

  3. Zbytek cizrny vložíme do mísy a smícháme s rajčaty, cibulí a chilli papričkou.

  4. Salát servírujeme posypaný bylinkami a fetou. Zálivku můžeme podávat samostatně nebo jí můžeme salát pokapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!