Středomořský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 ks rajče 1.5 ks citron 1 ks chilli paprička 6 lžic olivový olej 1 ks červená cibule mletý černý pepř 400 g cizrna (vařená nebo konzervovaná) 0.5 hrstě bazalka (lístky) 0.5 hrstě máta (lístky) 200 g feta nebo balkánský sýr
Postup Středomořský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Z citronů vymačkáme šťávu. Uvařenou nebo konzervovanou cizrnu scedíme. Asi 100 gramů cizrny smícháme si citronovou šťávou, olivovým olejem a rozmixujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lístky bylinek natrháme. Fetu rozdrobíme.
Zbytek cizrny vložíme do mísy a smícháme s rajčaty, cibulí a chilli papričkou.
Salát servírujeme posypaný bylinkami a fetou. Zálivku můžeme podávat samostatně nebo jí můžeme salát pokapat.