Strapačky s kyselým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1200 g brambory
50 g sádlo
300 g polohrubá mouka
100 g uzená slanina
400 g kyselé zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sádlo v kastrolku rozpálíme, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, okořeníme pepřem a podusíme.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme prosátou mouku a vypracujeme hutné těsto, ze kterého v osolené vodě uvaříme halušky. (Na přípravu použijeme děrovaný cedník.)

  3. Uvařené halušky vyjmeme, propláchneme a necháme dobře okapat. Halušky promícháme s podušeným zelím.

  4. Strapačky s kyselým zelím rozdělíme na nahřáté talíře a každou porci posypeme rozškvařenou slaninou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!