Strakonický guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 ks cibule 30 g sádlo 1 lžíce libeček 200 g lečo 30 g hladká mouka drcený pepř 4 plátky anglická slanina 250 g hovězí maso 250 g vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Strakonický guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. V oleji rozmícháme papriku s pepřem. Maso podle potřeby začistíme a nakrájíme na kostky. Libeček opereme, osušíme a nasekáme.
Na části sádla osmahneme cibuli, přidáme olej s kořením, vložíme kostky hovězího masa, opečeme a podlijeme vodou.
Guláš osolíme, okořeníme jemně sekaným libečkem a dusíme. K poloměkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa a dál zakryté dusíme doměkka.
Ze zbývající dávky sádla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme spolu s lečem. Lehce povaříme.
Strakonický guláš na talířích zdobíme proužky anglické slaniny lehce obalenými v sekaném pepři. Výborně chutná s bramborovými noky.