Strakonický guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
30 g sádlo
1 lžíce libeček
200 g lečo
30 g hladká mouka
drcený pepř
4 plátky anglická slanina
250 g hovězí maso
250 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. V oleji rozmícháme papriku s pepřem. Maso podle potřeby začistíme a nakrájíme na kostky. Libeček opereme, osušíme a nasekáme.

  2. Na části sádla osmahneme cibuli, přidáme olej s kořením, vložíme kostky hovězího masa, opečeme a podlijeme vodou.

  3. Guláš osolíme, okořeníme jemně sekaným libečkem a dusíme. K poloměkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa a dál zakryté dusíme doměkka.

  4. Ze zbývající dávky sádla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme spolu s lečem. Lehce povaříme.

  5. Strakonický guláš na talířích zdobíme proužky anglické slaniny lehce obalenými v sekaném pepři. Výborně chutná s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!