Šťavnaté kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20-30 dkg slanina
4-6 ks cibule
4 ks kuřecí čtvrtky
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme a očistíme, pod kůžičkou uděláme kapsičku tak, aby kůžička zůstala alespoň na jedné straně přidělena k masu. Nakrájíme si 2 - 3 cibule na asi 3 - 5 mm široká kolečka a slaninu na taktéž široké plátky.

  2. Kuřecí čtvrtky osolíme a opepříme a trochu soli vetřeme i pod kůžičku. Do kapsičky pod kůží vložíme 1 - 3 kolečka cibule podle velikosti čtvrtky a 1 - 2 plátky slaniny. Poté párátky či špejlemi uzavřeme kapsy tak, aby nám cibule a slanina nevypadly. Postup opakujeme u dalších čtvrtek.

  3. Nakrájíme zbytek cibulí na jemno a trochu osmahneme na pánvi. Stačí, abychom cibulku osmahli do zesklovatění a vysypeme ji na pekáč. Na cibulku pokládáme kuřecí čtvrtky. Na každou čtvrtku dáme plátek másla a trochu másla vložíme i na cibulku. Zbytek cibule na kolečka a slaniny přidáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby asi na 200 °C. Šťavnaté kuře pečeme do doby, až se nám kuřátko upeče dozlatova. Pokud chceme hodně křupavou kůžičku, poléváme kuře co nejčastěji.

  4. Vhodnou přílohou ke šťavnatému kuřeti je rýže (pokud uděláme dostatek šťávy), brambory a bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!