Šťavnatá hovězí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
1 ks cibule
1 list bobkový list
1 kostka hovězí bujon
750 g hovězí zadní maso
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso osolíme a vložíme do kastrolu. Maso podlijeme vývarem z bujonu a přiklopené rychle uvedeme do varu.

  2. K masu přidáme oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, stroužky česneku, nové koření a zakryté ještě dále dusíme.

  3. Když je maso měkké, vyndáme z omáčky přísady a maso dopečeme v troubě, aby dostalo kůrku a šťáva zhnědla. Upečenou hovězí pečeni nakrájíme na tenké plátky.

  4. Šťavnatou hovězí pečeni podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!