Šťavnatá hovězí pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 30 g máslo 1 ks cibule 1 list bobkový list 1 kostka hovězí bujon 750 g hovězí zadní maso 4 kuličky celé nové koření
Postup Šťavnatá hovězí pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso osolíme a vložíme do kastrolu. Maso podlijeme vývarem z bujonu a přiklopené rychle uvedeme do varu.
K masu přidáme oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, stroužky česneku, nové koření a zakryté ještě dále dusíme.
Když je maso měkké, vyndáme z omáčky přísady a maso dopečeme v troubě, aby dostalo kůrku a šťáva zhnědla. Upečenou hovězí pečeni nakrájíme na tenké plátky.
Šťavnatou hovězí pečeni podáváme s vařenými brambory.