Staročeský bramborový trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
15 dkg salám
20 dkg hrubá mouka
tuk na vymazání
10 dkg tuk (sádlo)
podle chuti
sůl
podle potřeby
zelená petrželka
kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a studené jemně nastrouháme. Nemačkáme je, ale volně je rozložíme na vále, aby trošku proschly. Zasypeme je moukou, osolíme a jen protřeseme. Nemačkáme je a ani je nespojíme v těsto.

  2. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu bramborové drobenky, pokropíme tukem, zasypeme uzeninou nakrájenou na nudličky, sekanou petrželkou a tak pokračujeme v dalších vrstvách. Končíme bramborovou drobenkou, pokropíme zbývajícím tukem a třesenec zprudka dočervena upečeme.

  3. Upečený bramborový trhanec nakrájíme na čtverce. Podáváme třeba jen se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke kapustě, špenátu a jiné zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!