Staročeská rybí polévka s hrachem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
40 g máslo
1 ks cibule
100 g hrách
40 g hladká mouka
70 g kořenová zelenina
ocas z kapra
vnitřnosti z kapra
hlava kapra
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si namočíme den předem a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka.

  2. Cibuli oloupeme a překrájíme na osminky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Očištěné části kapra vaříme v osolené vodě s kousky cibule. Po 10 minutách vývar přecedíme. Na másle osmahneme kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.

  4. Před dovařením přidáme měkký hrách, maso z obrané hlavy, pokrájené vnitřnosti, prolisovaný česnek a prohřejeme. Podle potřeby dosolíme.

  5. Staročeskou rybí polévku s hrachem servírujeme ozdobenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!