Staročeská rybí polévka s hrachem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 40 g máslo 1 ks cibule 100 g hrách 40 g hladká mouka 70 g kořenová zelenina ocas z kapra vnitřnosti z kapra hlava kapra podle chuti sůl na ozdobu petrželka
Postup Staročeská rybí polévka s hrachem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách si namočíme den předem a druhý den uvaříme v čisté vodě doměkka.
Cibuli oloupeme a překrájíme na osminky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Očištěné části kapra vaříme v osolené vodě s kousky cibule. Po 10 minutách vývar přecedíme. Na másle osmahneme kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
Před dovařením přidáme měkký hrách, maso z obrané hlavy, pokrájené vnitřnosti, prolisovaný česnek a prohřejeme. Podle potřeby dosolíme.
Staročeskou rybí polévku s hrachem servírujeme ozdobenou petrželkou.