Staročeská houbová omáčka ze sušených hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks citron
cukr krupice
50 g hladká mouka
50 g sušené houby
mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby opláchneme, necháme ve vlažné vodě nebo mléce nabobtnat a uvaříme je v malém množství vody doměkka. Pak houby vyjmeme a jemně je pokrájíme.

  2. Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem z hub. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou nebo octem, mletým hřebíčkem a trochou cukru. Do základu houbové omáčky vmícháme uvařené houby. Omáčka je zahuštěna houbami.

  3. Staročeskou houbovou omáčku ze sušených hub podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!