Špízy z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžíce bylinky
1 špetka chilli
100 g malé žampiony
1 lžíce koření na mletá masa
600 g směs mletého masa
100 g sherry rajčátka
na ozdobu
1 lžíce máslo
1 lžíce sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Bylinky (bazalka, tymián) opláchneme, osušíme a nasekáme. Kloboučky žampionů oloupeme, mrkev oškrábeme a spolu s rajčátky nakrájíme na silnější kolečka.

  2. Mleté maso smícháme s cibulí, bylinkami, chilli, solí a kořením na mletá masa. Rukama namáčenýma do vlažné vody tvoříme kuličky o průměru 3 cm. Masové kuličky napichujeme střídavě se žampiony, mrkví a rajčátky na jehly (špejle).

  3. Špízy potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme na grilu asi 20 minut. Během grilování otáčíme.

  4. Sezamová semínka orestujeme na másle. Špízy z mletého masa podáváme s vařenými brambory, sypané semínky a ozdobené čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!