Špízy se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks švestky
1 kg kuřecí prsa
20 plátků anglická slanina
marináda
3 lžíce olej
sůl
3 lžíce sezamové semínko
1 lžíce barevný pepř
podle chuti
sůl
cukr moučka
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Maso dáme do mísy, přidáme k němu olej, sůl, barevný pepř, sezam a důkladně promícháme. Maso uložíme do lednice a necháme alespoň dvě hodiny odležet.

  2. Mezitím si připravíme švestky. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Každou švestku posypeme moučkovým cukrem, solí a špetkou chilli koření. Každou takto připravenou švestku zabalíme do plátku anglické slaniny.

  3. Z masa a švestek budeme tvořit špízy. Na jehlu střídavě napichujeme maso a ve slanině zabalenou švestku. Takto připravené špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran dozlatova.

  4. Vhodnou přílohou ke grilovaným špízům je čerstvý chléb a zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!