Špenátový štrúdl s fetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 balíček listové těsto
1 balíček mražený špenát
sezamové semínko
podle chuti
sůl
sýr feta
koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si špenátovou náplň. Česnek očistíme a nasekáme. Na pánvi rozehřejeme špenát. Podle potřeby jej ochutíme oblíbeným kořením na špenát a trochou soli. Soli nedáváme moc, protože sýr bude dost slaný. Nakonec špenát ochutíme česnekem. Můžeme použít i listový špenát, který spaříme, krátce osmahneme a okořeníme. Špenát necháme vychladnout.

  2. Listové těsto vyválíme na plát o síle asi 3 - 5 mm. Můžeme použít i koupené vyválené těsto. Na vyválené těsto rozložíme špenát, přičemž necháme asi 2 cm od kraje místo. Fetu nebo balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo. Sýrem posypeme špenát.

  3. Těsto srolujeme a špenátový štrúdl přeložíme na plech vyložený papírem na pečení. Nakonec lehce pokapeme olejem a posypeme sezamovým semínkem. Špenátový štrúdl vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Je ale třeba vycházet z vlastních zkušeností s troubou. Štrúdl má být zlatavý.

  4. Upečený špenátový štrúdl s fetou necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!