Špenátová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 ks cibule
2 dl kysaná smetana
0 kg špenátový protlak
1 l polotučné mléko
podle chuti
sůl
polévkové koření
na ozdobu
4 ks vejce
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenátový protlak, česnek a krátce podusíme. Špenátovou polévku rozředíme mlékem, ochutíme smetanou, špetkou polévkového koření a prohřejeme.

  3. Špenátovou polévku na talíři ozdobíme vejcem a sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!