Špenátová cizrna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček mozzarella
200 g cizrna
1 ks kysaná smetana
500 g mražený špenátový protlak
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si namočíme den předem do vody, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme (vaří se cca 30 minut)

  2. Na pánvičce si osmažíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme špenát, který dochutíme česnekem, solí a pepřem. Když je špenát dostatečně prohřátý, přilijeme kysanou smetanu a přidáme na kousky natrhanou mozzarellu, kterou necháme zpola rozpustit.

  3. Když se mozzarella začne rozpouštět, sundáme pánvičku ze sporáku a přidáme uvařenou cizrnu.

  4. Špenátovou cizrnu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!