Špenát podle maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks vejce
2 hrstě strouhanka
150 ml mléko
1 ks cibule
400 g špenátový protlak
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vyšší kastrol. Vyšší kastrol zvolíme kvůli tomu, že špenát rád prská.

  2. Nakrájíme si půlku cibule nadrobno a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji, přidáme rozetřený česnek a promícháme. Poté přidáme zmrzlý špenátový protlak a postupně obracíme do té doby, než se špenátový protlak rozpustí.

  3. Do rozpuštěného špenátu přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Soli můžeme přidat i lžičku, záleží na vás a vaší chutí. Já moc nesolím, proto dávám jen půl lžičky.

  4. Vše důkladně promícháme a povaříme 2 - 3 minutky.

  5. Poté přidáme mléko a opět promícháme a povaříme 5 minut. Za stálého míchaní přidáme strouhanku a povaříme 3 - 5 minut. Nakonec přidáme 4 vejce, které důkladně rozmícháme se špenátem a povaříme dalších 5 minut.

  6. Špenát podle maminky podáváme s knedlíky nebo brambory a masem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!