Špekáčky v bramborovém zábalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
3 ks žloutek
4 ks špekáček
1-2 lžíce hrubá mouka
200 g kysané zelí
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a horké prolisujeme.

  2. Do brambor přidáme mouku, žloutky, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Z něj vykrájíme rádýlkem obdélníky široké tak, aby byly zhruba o 2 - 3 cm užší než délka špekáčků. Do obdélníků zabalíme špekáčky s naříznutými konci. Těsto dobře utáhneme a spojíme.

  3. Špekáčky v bramborovém zábalu opečeme na pánvi na rozpáleném sádle.

  4. Špekáčky v bramborovém zábalu podáváme se syrovým kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!