Špekáčky pečené v troubě s dipem recept
Apetit ReceptyPostup Špekáčky pečené v troubě s dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Z oleje a koření podle chuti uděláme marinádu, do které vložíme na větší kousky nakrájené špekáčky, silné párky nebo kousek točeného salámu. Stejně tak můžeme použít i salám gothaj nebo junior. Špekáčky necháme chvíli odležet v marinádě.
Kousky špekáčků vyskládáme na pečící papír a můžeme polít zbytkem marinády. Špekáčky dáme péct do středně vyhřáté trouby do chvíle, než začnou být na povrchu opečené podle našich představ.
Majonézu smícháme s kečupem a spolu s pečivem podáváme k upečeným kouskům špekáčků. Nikde není psáno, kolik čeho má být, záleží na naší chuti a fantazii.
Špekáčky pečené v troubě můžeme podávat i studené, ale za tepla je to samozřejmě lepší.