Špekáčky pečené v troubě s dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks špekáček
podle potřeby
olej
dresink
majonéza
kečup
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje a koření podle chuti uděláme marinádu, do které vložíme na větší kousky nakrájené špekáčky, silné párky nebo kousek točeného salámu. Stejně tak můžeme použít i salám gothaj nebo junior. Špekáčky necháme chvíli odležet v marinádě.

  2. Kousky špekáčků vyskládáme na pečící papír a můžeme polít zbytkem marinády. Špekáčky dáme péct do středně vyhřáté trouby do chvíle, než začnou být na povrchu opečené podle našich představ.

  3. Majonézu smícháme s kečupem a spolu s pečivem podáváme k upečeným kouskům špekáčků. Nikde není psáno, kolik čeho má být, záleží na naší chuti a fantazii.

  4. Špekáčky pečené v troubě můžeme podávat i studené, ale za tepla je to samozřejmě lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!