Špekáčkový salát nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks špekáček
100 g ledový salát
2 ks jarní cibulka
1 ks červená cibule
250 g houby ve sladkokyselém nálevu
zálivka
0.5 lžičky cukr
sůl
1 ks citron
ocet balzamico
1 lžíce olivový olej
drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát omyjeme, natrháme na menší kousky a vložíme do mísy. Cibule a špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Houby otevřeme a scedíme. Vše přidáme ke kouskům ledového salátu.

  2. Z citronu vymačkáme šťávu. Přidáme do ní olivový olej, ocet balzamico a podle chuti zálivku osolíme, opepříme a osladíme.

  3. Hotovou zálivkou salát zalijeme, lehce promícháme a vychladíme. Špekáčkový salát podáváme s pečivem nebo jen tak samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!