Špekáčkový salát 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 sklenice majonéza
2 ks kyselá okurka
500 g špekáčky (párky)
marináda
3 kostky cukr
2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 lžíce ocet
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce ostrý kečup
1 lžíce worcestrová omáčka
na ozdobu
pažitka
příloha
pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky špekáčky, můžeme použít i obyčejné párky.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, stejně jako kyselé okurky.

  3. Uzeninu v míse smícháme s cibulí, kostičkami okurek a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec přimícháme majonézu. Pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce, nejlépe 24 hodin.

  4. Marinádu si připravíme z oleje, octa, kečupu, hořčice a worcestrové omáčky. Přidáme trochu cukru, soli a převaříme. Marinádu do salátu necháme vychladit.

  5. Na talířku můžeme špekáčkový salát ozdobit sekanou pažitkou. Podáváme s houskou nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!