Špaldové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3 lžíce majoránka 1 ks cibule 3 lžíce sekaná petrželka 400 ml zeleninový vývar 4 lžíce netučný tvaroh 4 lžíce ovesné vločky 1 svazek polévková zelenina 2 lžíce rostlinné máslo 200 g šrot špaldy 4 lžíce celozrnná strouhanka omáčka 1 lžíce máslo 1 ks cibule 200 ml zeleninový vývar 2 ks paprika (červená) 2 lžíce celozrnná pšeničná mouka podle chuti mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Špaldové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu ohřejeme se špaldou asi ve 400 ml vývaru. Za častého míchání asi 10 minut povaříme a odstavíme.
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s petrželkou, majoránkou, strouhankou, vločkami, vejci, tvarohem a trochou pepře ji vmícháme do špaldové kaše.
Vytvarujeme 8 malých karbanátků a na středním plameni je smažíme 10 minut z každé strany.
Papriky očistíme, oloupeme druhou cibuli a obojí pokrájíme. Opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Poprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, ochutíme mletou paprikou a přeléváme přes karbanátky.