Špaldové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 lžíce majoránka
1 ks cibule
3 lžíce sekaná petrželka
400 ml zeleninový vývar
4 lžíce netučný tvaroh
4 lžíce ovesné vločky
1 svazek polévková zelenina
2 lžíce rostlinné máslo
200 g šrot špaldy
4 lžíce celozrnná strouhanka
omáčka
1 lžíce máslo
1 ks cibule
200 ml zeleninový vývar
2 ks paprika (červená)
2 lžíce celozrnná pšeničná mouka
podle chuti
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu ohřejeme se špaldou asi ve 400 ml vývaru. Za častého míchání asi 10 minut povaříme a odstavíme.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s petrželkou, majoránkou, strouhankou, vločkami, vejci, tvarohem a trochou pepře ji vmícháme do špaldové kaše.

  3. Vytvarujeme 8 malých karbanátků a na středním plameni je smažíme 10 minut z každé strany.

  4. Papriky očistíme, oloupeme druhou cibuli a obojí pokrájíme. Opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Poprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, ochutíme mletou paprikou a přeléváme přes karbanátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!