Soutěžní velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce kakao
1/2 lžičky prášek do pečiva
160 g cukr krupice
160 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček čokoládová poleva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, do které lehce vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. 3/4 těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Ve zbylé 1/4 těsta rozmícháme kakao a vlijeme na světlé těsto

  2. Beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut

  3. Upečeného velikonočního beránka vyklopíme z formy a potřeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme zatuhnout. Můžeme také jen pocukrovat

  4. Velikonočního beránka krájíme na plátky a podáváme podle chuti ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!