Soufflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
20 g kakao
100 g čokoláda
50 g cukr krupice
75 g hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme společně ve větší míse. Poté přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme. Dále si rozpustíme nalámanou čokoládu. Čokoládu následně přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme. Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si odpočinula.

  2. Mezitím si připravíme vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs - například hrnečky. Nádoby vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a do nádob poté dávkujeme směs přibližně 3 cm pod okraj.

  3. Budoucí soufflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 13 - 15 minut. Důležité je, aby soufflé zůstalo uvnitř trochu tekuté. Po upečení vyklopíme soufflé na talířek. Musíme být opatrní, jelikož soufflé je velice křehké.

  4. Soufflé pak podáváme jako sladkou lahůdku ke kávě či čaji. Chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!