Snadné boloňské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g špagety
omáčka
3 stroužky česnek
1 ks mrkev
250 g míchané mleté maso
1 lžička sušená bazalka
400 g krájená rajčata v plechovce
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
150 g tvrdý sýr
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou středně velkou mrkev nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli najemno, česnek na tenké platky. Na oleji orestujeme mrkev s cibulí, po 5 minutách přidáme česnek a nechame ho zlehka opéct. Poté přidáme maso a restujeme asi 10 minut na mírném ohni.

  2. Přidáme rajčata, sušenou bazalku, osolíme, opepříme a pomalu vaříme přibližně 20 minut. V případě potřeby můžete podlít vodou.

  3. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme špagety, vaříme je podle návodu výrobce a scedíme.

  4. Špagety podáváme s boloňskou omačkou posypanou nastrouhaným sýrem. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

  5. Další recepty na boloňské špagety


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!