Smetanové langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
1 kostka droždí
400 g hladká mouka
0.5 kelímku zakysaná smetana
250 ml vlažné mléko
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí, zakysané smetany, mouky a soli zpracujeme těsto.

  2. Těsto na langoše zabalíme do fólie nebo igelitového sáčku a uložíme jej na 3 - 4 hodiny do lednice.

  3. Z odleženého těsta uděláme jen tak rukama placky. Z jedné dávky jich uděláme asi šest.

  4. Smetanové langoše smažíme v rozpáleném oleji. Pak už langoše ochucujeme podle chuti česnekem, kečupem, tatarkou, salámem či sýrem. Osobně rozetřu česnek s olejem a tím langoše potírám. Pak přidáme kečup, tatarku a sýr.

  5. Hotové smetanové langoše ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!