Smetanová rybí polévkaa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
0 cibule
0 pórek
1 mrkev
1 brambora
sůl a pepř
250 ml smetana ke šlehání
1 lžíce hladká mouka
2 l rybí vývar
ryba, file

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme nakrájenou mrkev, pórek, cibuli a opékáme asi 3 minuty. Přidáme jednu středně velkou bramboru na kostičky a opékáme zase 3 minuty.

  2. Zaprášíme hladkou moukou a opékáme dorůžova.

  3. Zalijeme rybím vývarem a vaříme.

  4. Přidáme kousky ryby nebo file a vaříme 10 minut.

  5. Vmícháme smetanu ke šlehání, pepř a sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!