Smetanová kyselice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček kysané zelí 4 ks moravská klobása podle chuti cukr sůl vegeta vařené brambory mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Smetanová kyselice recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásky povaříme zhruba 25 minut ve vodě, vytáhneme je a nakrájíme na kousky. Do vody z klobásek přilijeme vodu podle toho, kolik chceme polévky. V hrnku rozmícháme horkou vodu a mouku, přes sítko vlijeme do vývaru z klobásek a přidáme zelí. Zelí ve vývaru vaříme asi 30 minut.
Mezitím si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory, které jsme rozkrájeli na kostky.
Pak přidáme uvařené brambory, klobásku, vegetu, sůl, pepř a trochu cukru. Šlehačku zahřejeme v mikrovlnce a nakonec vlijeme do polévky.
Smetanovou kyselici podáváme jako polévku i hlavní chod.