Smetanová kyselice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kysané zelí
4 ks moravská klobása
podle chuti
cukr
sůl
vegeta
vařené brambory
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Klobásky povaříme zhruba 25 minut ve vodě, vytáhneme je a nakrájíme na kousky. Do vody z klobásek přilijeme vodu podle toho, kolik chceme polévky. V hrnku rozmícháme horkou vodu a mouku, přes sítko vlijeme do vývaru z klobásek a přidáme zelí. Zelí ve vývaru vaříme asi 30 minut.

  2. Mezitím si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory, které jsme rozkrájeli na kostky.

  3. Pak přidáme uvařené brambory, klobásku, vegetu, sůl, pepř a trochu cukru. Šlehačku zahřejeme v mikrovlnce a nakonec vlijeme do polévky.

  4. Smetanovou kyselici podáváme jako polévku i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!