Smetanová cibulačka s brambory a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
4 ks cibule
2 dl smetana
1 špetka kurkuma
1 hrst žampiony
4 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej
sůl
1 l voda
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé plátky. Cibuli orestujeme v hrnci s rozpáleným olejem dozlatova. Zaprášíme ji moukou a kurkumou, dobře promícháme. Po chvilce restování cibuli s moukou zalijeme studenou vodou, znovu dobře promícháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Základ polévky propasírujeme přes cedník.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi s troškou oleje orestujeme čisté a nakrájené žampiony s brambory. Osmahnuté žampiony s bramborem vložíme do propasírované cibulačky a společně vaříme do změknutí brambor a hub. Ke konci vaření polévku zjemníme smetanou.

  3. Smetanovou cibulačku s bramborem a houbami podáváme ozdobenou červenou cibulí jako první chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!