Směs do salátů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g cibule
300 g celer
900 g mrkev
600 g okurky
200 g čerstvý hrášek
nálev
14 g sůl
0.2 l ocet
500 ml voda
35 g cukr krupice
5 ks umělé sladidlo (tabletky)

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vyloupeme z lusků. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Aby nám celer zůstal pěkně bílý, můžeme jej na chvilku dát do vody s několika kapkami octa a potom nechat okapat. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Okurky opatrně očistíme jemným kartáčkem, omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, promícháme a krátce povaříme.

  3. Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.

  4. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!