Směs Anklbens recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l olej
2 lžičky sůl
0.5 kg cibule
1 kg cuketa
2 lžíce cukr krupice
6 lžic sójová omáčka
1 kg zelená paprika
1 ks ostrý kečup
3 ks sladký kečup
6 lžic worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cuketu a cibuli očistíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a připravíme si všechny ostatní suroviny.

  2. Zeleninu osmahneme na oleji, přidáme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, sůl, cukr a kečup (malé lahvičky). Vše dusíme 40 minut v hrnci. Směs poté necháme mírně vychladnout.

  3. Po vychladnutí plníme směs Anklbens do zavařovacích sklenic a steriujeme 20 minut při 80 °C.

  4. Směs Anklbens podáváme třeba k těstovinám, ale může být i základem pro přípravu jiných omáček a masových směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!