Smažené zelné krevety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g arašídy
200 g kysané zelí
150 g loupané krevety
podle potřeby
olej
škrobová moučka
podle chuti
sůl
mletý pepř
kari koření
sójová omáčka
jarní cibulka
ořechový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vymačkané zelí smícháme s krevetami, škrobem, žloutky, kari kořením, pepřem a solí. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Směs rozdělíme na menší části, asi jako na karbanátky, a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem. Smažené zelné krevety odkládáme na papírovou utěrku.

  3. Smažené zelné krevety ozdobíme nasekanými burskými oříšky a jarní cibulkou a před podáváním je přelijeme oříškovým olejem a sójovou omáčkou. Smažené zelné krevety ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!