Smažené žampiony v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva sterilované žampiony
těstíčko
sůl
1 ks vejce
1 ks žloutek
0.2 l mléko
2 lžíce bílé víno
sekaná petrželka
3 lžíce polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší misce si připravíme těstíčko z mléka, vejce, žloutku, vína, soli, sekané petrželky a mouky. Těstíčko by mělo být husté jako na palačinky.

  2. Žampiony slijeme a necháme okapat. V ubrousku je osušíme. Žampiony namáčíme v těstíčku a ihned je smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Žampiony v těstíčku smažíme dozlatova a odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  3. Smažené žampiony v těstíčku podáváme s tatarkou, bramborovou kaší a se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!