Smažené halušky s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
podle potřeby
sůl
těsto
2 ks vejce
250 ml voda
300 g hladká mouka
na potření
povidla
na obalení
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si oddělíme od bílků a rozmícháme je. Do hrnce si dáme vodu a trochu soli. Vodu zahřejeme a postupně, střídavě s moukou přidáme k žloutkům. Těsto dobře vypracujeme, tak aby se tvořily bubliny. Pak do něj zapracujeme tuhý sníh z bílků.

  2. Lžíci pak postupně formujeme halušky a smažíme je v dostatečném množství oleje nebo tuku.

  3. Ještě teplé smažené halušky posypeme cukrem a před podáváním natřeme halušky povidly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!