Smažené česnekové rybí filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 špetky sůl
1 lžička libeček
2 špetky mletý bílý pepř
1 kelímek bílý jogurt
400 g rybí filé
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
citron
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Citron pohltí nežádoucí pachy.

  2. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, solí a bílým pepřem, přidáme i lžičku sušeného libečku.

  3. Rybí filé naložíme do jogurtu a necháme pár hodin marinovat.

  4. Česnekové rybí filé obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ihned osmažíme v rozpáleném oleji.

  5. Smažené česnekové rybí filé podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!