Smažené celerové hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg řapíkatý celer
podle chuti
sůl
kopr
bazalka
mletý černý pepř
na obalení
4 ks vejce
strouhanka
70 g eidam
polohrubá mouka
2-3 lžíce studená perlivá voda
podle potřeby
olej na smažení
omáčka
1 lžička sušený česnek
1 lžička citronová štáva
250 g řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Řapíky celeru oloupeme škrabkou a nakrájíme na 10 cm velké hranolky. Vypadají úhledněji, když se je budeme snažit udělat všechny ve stejné velikosti. Eidam nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Vejce vyšleháme s perlivou studenou vodou (mlékem) a nastrouhaným sýrem. Osolíme podle chuti. Hranolky obalujeme v polohrubé mouce, vejcích a naposledy ve strouhance.

  3. Hranolky osmažíme dozlatova v dostatečně rozehřátém oleji a ihned ukládáme na sací ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

  4. Smažené celerové hranolky můžeme podávat i s jogurtovou omáčkou. Řecký jogurt v míse smícháme se sušeným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami. Omáčku podáváme vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!