Slepičí roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks slepice 50 g anglická slanina 2 ks papriková klobása podle chuti sůl petrželka tymián grilovací koření drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby voda na podlití
Postup Slepičí roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Kůži slepice na zádech nařízneme a opatrně stáhneme, aby se nepotrhala. Slepici vykostíme a maso s klobáskou umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, koření, sekanou petrželku a sůl. Kůži sešijeme a necháme otvor na plnění. Masovou směs dobře promícháme a naplníme kůži a zašijeme.
Potom slepici posypeme grilovacím kořením, osolíme a dáme do pekáče. Přidáme plátky česneku, poklademe lupínky másla, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme. Ke konci pečeme už odkryté a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Slepičí roládu naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Kosti, křídla a droby použijeme na polévku. Na roládu můžeme použít i velké kuře.