Slepičí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks slepice
50 g anglická slanina
2 ks papriková klobása
podle chuti
sůl
petrželka
tymián
grilovací koření
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kůži slepice na zádech nařízneme a opatrně stáhneme, aby se nepotrhala. Slepici vykostíme a maso s klobáskou umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, koření, sekanou petrželku a sůl. Kůži sešijeme a necháme otvor na plnění. Masovou směs dobře promícháme a naplníme kůži a zašijeme.

  2. Potom slepici posypeme grilovacím kořením, osolíme a dáme do pekáče. Přidáme plátky česneku, poklademe lupínky másla, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme. Ke konci pečeme už odkryté a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  3. Slepičí roládu naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Kosti, křídla a droby použijeme na polévku. Na roládu můžeme použít i velké kuře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!