Slepičí ragú na maďarský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek vývar 3 ks paprika 2 ks cibule 4 ks rajče 1 ks slepice 1 lžíce tvrdý sýr 1 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl podle potřeby 2 lžíce sádlo na obalení 2 lžíce hladká mouka
Postup Slepičí ragú na maďarský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Velké cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
Kousky masa osmažíme na sádle a potom maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme trošku sádla. Ve výpeku dozlatova osmažíme nasekanou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Chvíli mícháme, abychom zbavili protlak kyselosti. Vrátíme porce masa, zalijeme hrnkem vřelého vývaru a na mírném ohni maso dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky. Pár minut před dokončením přidáme do ragú rajčata. Nakonec vmícháme lžíci nastrouhaného sýra, nebo sýrem posypeme každou porci na talířích.
Slepičí ragú na maďarský způsob podáváme s tarhoňou, haluškami nebo rýží.