Slepičí ragú na maďarský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek vývar
3 ks paprika
2 ks cibule
4 ks rajče
1 ks slepice
1 lžíce tvrdý sýr
1 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
2 lžíce sádlo
na obalení
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Velké cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

  2. Kousky masa osmažíme na sádle a potom maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme trošku sádla. Ve výpeku dozlatova osmažíme nasekanou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Chvíli mícháme, abychom zbavili protlak kyselosti. Vrátíme porce masa, zalijeme hrnkem vřelého vývaru a na mírném ohni maso dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky. Pár minut před dokončením přidáme do ragú rajčata. Nakonec vmícháme lžíci nastrouhaného sýra, nebo sýrem posypeme každou porci na talířích.

  4. Slepičí ragú na maďarský způsob podáváme s tarhoňou, haluškami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!