Slepičí polévka Újházy se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
1 hrst petrželka
60 g cibule
60 g celer
1 ks rajče
150 g mrkev
100 g petržel
60 g kedlubna
1 ks slepice
100 g žampiony
1 ks zelená paprika
200 g růžičková kapusta
podle chuti
česnek
sůl
zázvor
celý pepř
podle potřeby
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Slepici naporcujeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli a česnek. Na mírném ohni vaříme, až maso změkne. Potom do polévky přidáme žampiony, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.

  2. Malé těstoviny zvlášť uvaříme v osolené vodě.

  3. Uvařenou slepici vybereme z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a maso nakrájíme. Polévku cca na 10 minut sundáme z ohně, zeleninu a houby nakrájíme. Včetně masa vše vrátíme do vývaru. Když slepičí polévka začne vřít, přidáme zvlášť uvařené těstoviny.

  4. Při podávání posypeme slepičí polévku Újházy se zeleninou nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!